hirdetés

A hely jelentősége az új magyar prózairodalomban - Mészöly Kisorosziban

2017. április 20.

A hely szelleme címmel kezdődik a Mészöly Miklós Egyesület,  Kisoroszi Önkormányzatával együttműködésben szervezett rendezvénysorozata. - 2017. április 22-én Márton László, illetve Nádas Péter lesznek a találkozó fővendégei.

hirdetés

A hely szelleme címmel a Mészöly Miklós Egyesület - Kisoroszi Önkormányzatával együttműködésben – 2016 októberében belekezdett egy olyan, évi két alkalomra tervezett rendezvénysorozatba, amelynek révén eleinte a Kisorosziban életük meghatározó részét töltő írók (Mészöly Miklós, Nádas Péter, Csaplár Vilmos, Kukorelly Endre és mások) kapcsolatrendszerének, ott keletkezett műveinek összefüggéseit kívánják láthatóvá tenni, részben a közvetlenül vagy áttételesen érintett írók, részben irodalomtörténészek, esztéták, kritikusok, illetve szemtanúk közreműködésével. Ám ezzel párhuzamosan e térképezési folyamatba bekapcsolódnak mindazok, akik valaha sokat jártak Kisorosziba látogatóként, kezdő vagy fiatal íróként, vagy akár kollégaként, elsősorban az ott szinte már őshonos Mészölyhöz.

Találkozóikat kezdetnek is szánják: Mészöly életének utolsó évtizedei, az írótársadalom Kisoroszi-élménye, a sziget- és Duna-élmény, az egyes élethelyszínek szellemi karaktere megannyi lehetőséget kínálnak egy visszatérő párbeszédhez. A Mészöly-egyesület – lehetőségei és a pályázati keretektől függően – egy Mészöly-szobor elhelyezésére is készül Kisoroszi belterületén.

2017. április 22-én Márton László, illetve Nádas Péter lesznek a találkozó fővendégei.

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.