hirdetés

A hónap szerzője: Dragomán György

2017. március 5.

A Litera minden hónapban "megválasztja" a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 márciusában Dragomán György a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat Marno Jánossal indítottuk, írásait és a vele készült interjút dossziéba  rendeztük. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán. 

Márciusban a hónap szerzője: Dragomán György. Választásunk apropója, hogy március 9-én mutatják be A fehér király című regényéből készült, azonos című filmet a magyar mozik.

Dragomán Györggyel készül egy interjú, melyben legutóbbi könyveiről és a filmről kérdezzük őt. A beszélgetés mellett Valuska Gábor fotóit láthatják majd. 

Mielőtt közzétesszük az interjút, a hónap szerzőjének friss prózáját olvashatják a Literán.

Az interjú után megmutatjuk, Dragomán György a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel, végül, de nem utolsósorban szerzőnk a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak.

Dragomán Györggyel a Litera már készített egy 25 perces kisfilmet Az irodalom hazatalál sorozatban. 

A forgatásról több cikkben is beszámoltunk. Olvashatnak még tőle számos írást, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát, fellépéseiről írt tudósítást és videófelvételt a Literán. 

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.