hirdetés

A hónap szerzője: Garaczi László

2018. július 1.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. – 2018 júliusában Garaczi László a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat 2017 januárjában Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György,  áprilisban   Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea, júliusban Kántor Péter, augusztusban Tábor Ádám, szeptemberben Tóth Krisztina, októberben Varró Dániel, novemberben Ladik Katalin, decemberben Németh Gábor, majd 2018 januárjában Parti Nagy Lajos, februárjában Péntek Orsolya, márciusban Végel László, áprilisban Kemény István, májusban Rakovszky Zsuzsa, júniusban Térey János. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Júliusban a hónap szerzője a Literán: Garaczi László.

Választásunk aligha szorul indoklásra, ám közvetlen apropójaként a szerzőnek az Ünnepi Könyvhétre megjelent, Hasítás című regénye feltétlen megemlítendő.

Az első hétvégén friss, máshol meg nem jelent írást közlünk Garaczi Lászlótól. Július második felében Garaczi László kulturális eseményeket ajánl az olvasó figyelmébe. Majd a fiatal irodalom egy-két alkotóját mutatja be a Literán. Végül a sorozatban elmaradhatatlan interjút olvashatnak a szerzővel.

A kétszeres Litera-díjas Garaczi Lászlótól számos írást, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát találnak a Literán, itt. A most megjelent Hasítás című regényéből Magasiskolánkban és könyvajánlóként is olvashattak részletet. 2005-ben és 2013-ban naplót írt nekünk. Feltétlenül ajánljuk a 2013-ban vele készült nagyvizitünket, Élj békében a tüneteiddel címmel. Meghallgatják Garaczi szövegeit Kornis Mihály interpretálásában. Újraolvashatják a vele készült Író-olvasó találkozónkat itt.

Legújabb könyvéről, a Hasításról a Literán Szmerka Dániel írt kritikát. Arc és hátraarc című regényéről, szintén nálunk, Szilágyi Zsófia írt. Garaczi László 60. születésnapjára Jánossy Lajos írt köszöntőt.

Mindezeken túl ajánlunk még a LiteraTV videóit:

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.