hirdetés

A hónap szerzője: Kántor Péter

2017. július 8.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól. 2017 júliusában Kántor Péter a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György, áprilisban Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Júliusban a hónap szerzője: Kántor Péter. Választásunk apropója az Ünnepi Könyvhétre megjelent Valahol itt című verseskötet (Magvető Könyvkiadó).

Elsőként Kántor Péter egy először nálunk olvasható, új versét közöljük.

A hónap szerzőjével készült egy interjú, melyben mindenekelőtt új könyvéről kérdeztük őt. A beszélgetést Valuska Gábor fotóival tesszük közzé.

Az interjú után megmutatjuk, szerzőnk a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel.

Kántor Péterről számos írást, naplót, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát találnak a Literán, itt. Különösképp a 2010-ben vele készült, Van jó és rossz című nagyvizit-interjút ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Fotók: Valuska Gábor.

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.