hirdetés

A hónap szerzője: Ladik Katalin

2017. november 4.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 novemberében Ladik Katalin a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat 2017 januárjában Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György, áprilisban Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea, júliusban Kántor Péter, augusztusban Tábor Ádám, szeptemberben Tóth Krisztina, októberben Varró Dániel. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Novemberben a hónap szerzője az idén 75 éves Ladik Katalin.


Fotók: Valuska Gábor

Nemrég nagyvizit-interjút készítettünk szerzőnkkel, Jánossy Lajos, Fehér Renátó és Nagy Gabriella kérdezte, Valuska Gábor fotózott és videózott. Míg végső állapotát elnyeri a nagyinterjú, melyet galériával és videóval közlünk majd, következő hétvégén friss, először nálunk olvasható szöveget olvashatnak szerzőnktől.

Aztán megmutatjuk, Ladik Katalin a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel. Majd a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak.

Számos írást, naplót, könyvajánlót, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát találnak oldalunkon, itt. Különösen Ladik Katalin naplóját, az Ex Symposion Ladik-számában közölt, nálunk is olvasható interjút és a 10 éves Litera előszilveszterén készült felvételt ajánljuk figyelmükbe:

Novemberben minden hétvégén Ladik Katalinnal találkozhatnak a Literán.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.