hirdetés

A hónap szerzője: Németh Gábor

2017. december 3.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 decemberében Németh Gábor a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat 2017 januárjában Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György,  áprilisban   Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea, júliusban Kántor Péter, augusztusban Tábor Ádám, szeptemberben Tóth Krisztina, októberben Varró Dániel, novemberben Ladik Katalin. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Decemberben a hónap szerzője Németh Gábor.


Fotók: Valuska Gábor

Választásunknak mindig van apropója. Németh Gábor esetében az ez évben a Kalligramnál megjelent Ez nem munka.

A következő hétvégén friss, először nálunk olvasható szöveget olvashatnak szerzőnktől. Aztán megmutatjuk, Németh Gábor a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel. Majd a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak.

December ünnepi hétvégéjén várható egy interjú is, melyet Fehér Renátó készített a szerzővel.

Számos írást, naplót, könyvajánlót, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát találnak oldalunkon, itt. Különösen a 2014-ben készült, Egyébként mindig alkotói válság van, nem? című, kétrészes (I. rész, II. rész) nagyvizit-interjúnkat, Sötétkamra című tárcasorozatát, Főbejáró címen írt főszerkesztői jegyzeteit, A város peremén sorozatban megjelent szövegeit ajánljuk figyelmükbe, valamint az alábbi pár LiteraTV-felvételt a sok közül:

Decemberben minden hétvégén Németh Gáborral találkozhatnak a Literán.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.