hirdetés

A hónap szerzője: Parti Nagy Lajos

2018. január 7.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2018 januárjában Parti Nagy Lajos a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat éppen egy éve, 2017 januárjában Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György,  áprilisban   Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea, júliusban Kántor Péter, augusztusban Tábor Ádám, szeptemberben Tóth Krisztina, októberben Varró Dániel, novemberben Ladik Katalin, decemberben Németh Gábor. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Januárban a hónap szerzője a Literán: Parti Nagy Lajos.

Fotó: Valuska Gábor

Választásunknak mindig van apropója. Parti Nagy Lajos esetében a 2017-ben a Magvető Könyvkiadónál megjelent Létbüfé című új verseskötet.

Hétvégén friss, először nálunk olvasható szöveget olvashatnak szerzőnktől. Aztán megmutatjuk, Parti Nagy Lajos a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel. Majd a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak.

A legfontosabb azonban mindig az interjú. Ez alkalommal Fehér Renátó beszélget a szerzővel. Fotókat Valuska Gábor készít.

Számos írást, naplót, könyvajánlót, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát találnak oldalunkon, itt és egy külön dossziéban. 2008-ban Műhelymanír, műhelymodor, műhelyalkat – ilyesmik címmel készítettünk nagyinterjút Parti Nagy Lajossal. Ajánljuk írólapját, az Ottlik-estre született írását Amit az ember föllel címmel, valamint az alábbi pár LiteraTV-felvételt a sok közül:

Januárban minden hétvégén Parti Nagy Lajossal találkozhatnak a Literán!

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.