hirdetés

A hónap szerzője: Péntek Orsolya

2018. február 4.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, és megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól is. 2018 februárjában Péntek Orsolya a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat több mint egy éve, 2017 januárjában Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György,  áprilisban   Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea, júliusban Kántor Péter, augusztusban Tábor Ádám, szeptemberben Tóth Krisztina, októberben Varró Dániel, novemberben Ladik Katalin, decemberben   Németh Gábor. 2018-ban Parti Nagy Lajos lett a hónap szerzője a Literán. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Februárban a hónap szerzője a Literán: Péntek Orsolya.


Választásunknak mindig van apropója. Péntek Orsolya esetében a 2017-ben a Kalligram Könyvkiadónál megjelent Dorka könyve című új regény.

Elsőként részletet olvashatnak a regényből. Mellette megtekinthetik képgalériánkban szerzőnk legújabb festményeit.

Aztán két lépésben megmutatjuk, mit ajánl a zene, film, képzőművészet klasszikusai és kortárs művei közül az olvasónak.

Készül egy interjú is. A hónap szerzőjével ez alkalommal Nagy Gabriella beszélgetett.

Péntek Orsolyától számos írást találnak oldalunkon, ITT. Felolvasott Az Ottlik-átirat és a Képmegnyitás című estünkön, írt naplót és esszét a Literára, valamint a képeiből is közöltünk albumot.

Februárban minden hétvégén Péntek Orsolyával találkozhatnak a Literán!


A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2018 januárjában Parti Nagy Lajos a hónap szerzője a Literán.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.