hirdetés

A hónap szerzője: Schein Gábor

2017. április 8.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 áprilisában Schein Gábor a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük. 

Áprilisban a hónap szerzője: Schein Gábor. Választásunk apropója a szerző Üdvözlet a kontinens belsejéből című, új verseskötetének megjelenése (Jelenkor Kiadó).

Elsőként Schein Gábor készülő kisregényének második szekvenciáját olvashatják a Literán. Másodikként A katedrán című tanárportré-sorozatban válaszol Jánossy Lajos kérdéseire. 

A hónap szerzőjével készül egy interjú, melyben mindenekelőtt új kötetéről kérdezi őt Dézsi Fruzsina. A beszélgetést Valuska Gábor fotóival tesszük közzé.

Az interjú után megmutatjuk, szerzőnk a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel, végül, de nem utolsósorban a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak.

A Kalligram interjújában így nyilatkozott két éve:

Friss kötetéből olvas fel a Goethe Intézet számára készült felvételen:

Schein Gábortól számos írást, naplót, vele készült interjút (ajánljuk például a Túl sok munka nincs elvégezve címűt), könyveiről szóló kritikát, fellépéseiről írt tudósítást találnak a Literán.

Fotók: Valuska Gábor (könyvesblog)hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.