hirdetés

A hónap szerzője: Takács Zsuzsa

2017. május 5.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 májusában Takács Zsuzsa a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György, áprilisban Schein Gábor. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük. 

Májusban a hónap szerzője: Takács Zsuzsa. Választásunk apropója a szerző A sóbálvány című, új prózakötetének megjelenése (Magvető Könyvkiadó).

Fotók: Valuska Gábor

Elsőként Takács Zsuzsa jövő évben a Magvetőnél megjelenő, a Vak Remény című verseskötetéből olvashatnak három verset a Literán. 

A hónap szerzőjével készült egy interjú, melyben mindenekelőtt új kötetéről kérdezte őt Dézsi Fruzsina. A beszélgetést Valuska Gábor fotóival tesszük közzé.

Az interjú után megmutatjuk, szerzőnk a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel, végül, de nem utolsósorban a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak. 

Takács Zsuzsától számos írást, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát, fellépéseiről írt tudósítást találnak a Literán. A legtöbb vele kapcsolatos művet dossziéba gyűjtöttük. Különösen ajánljuk a vele készült nagyvizit-interjút (1. és 2. rész).

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.