hirdetés

A hónap szerzője: Tompa Andrea

2017. június 3.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 júniusában Tompa Andrea a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György, áprilisban Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Júniusban a hónap szerzője: Tompa Andrea. Választásunk apropója az Ünnepi Könyvhétre megjelenő regény, az Omerta (Jelenkor Könyvkiadó).

Fotók: Valuska Gábor

Elsőként Tompa Andrea Ünnepi Könyvhétre a Jelenkornál megjelenő, Omerta című regényéből olvashatnak egy részletet a Literán.

A hónap szerzőjével készült egy interjú, melyben mindenekelőtt új könyvéről kérdezte őt Mészáros Gábor. A beszélgetést Valuska Gábor fotóival tesszük közzé.

Az interjú után megmutatjuk, szerzőnk a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel, végül, de nem utolsósorban a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak.

Tompa Andreától számos írást, naplót, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát találnak a Literán, itt.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.