hirdetés

A hónap szerzője: Tóth Krisztina

2017. szeptember 3.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 szeptemberében Tóth Krisztina a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György, áprilisban Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea, júliusban Kántor Péter, augusztusban Tábor Ádám. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Szeptemberben a hónap szerzője Tóth Krisztina. Választásunk apropója az Ünnepi Könyvhétre megjelent Párducpompa című kötet (Magvető Könyvkiadó).

Közlünk majd friss, először nálunk olvasható szöveget szerzőnktől.

Megmutatjuk, a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel. Majd a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak.

A hónap szerzőjével interjú is készül, melyben mindenekelőtt legutóbb megjelent művéről, a Párducpompáról kérdezzük őt. A beszélgetést Valuska Gábor fotóival tesszük közzé.

Tóth Krisztinától számos írást, naplót, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát találnak a Literán, itt. Különösen a 2004-ben vele készült, A dallamok alatt című nagyvizit-interjút és az alábbi videókat ajánljuk az olvasók figyelmébe:

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.