hirdetés

A hónap szerzője: Varró Dániel

2017. október 1.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2017 októberében Varró Dániel a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György, áprilisban Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea, júliusban Kántor Péter, augusztusban Tábor Ádám, szeptemberben Tóth Krisztina. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Októberben a hónap szerzője Varró Dániel. Választásunknak több apropója is van. A szerző 2016-ban a Jelenkornál napvilágot látott Mi lett hova? című verseskötete és a tény, hogy idén szeptemberben ünnepelte negyvenedik születésnapját a költő.

Fotó: Valuska Gábor

Közlünk majd friss, először nálunk olvasható szöveget szerzőnktől. Készült egy interjú, melyben mindenekelőtt legutóbb megjelent műveiről kérdeztük őt. A költővel Seres Lili Hanna beszélgetett. Az interjút Valuska Gábor fotóival tesszük közzé. Megmutatjuk, a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül mit kedvel. Majd a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak. Októberben minden hétvégén Varró Dániellel találkozhatnak a Literán.

Számos írást, naplót, vele készült interjút, könyveiről szóló kritikát találnak oldalunkon, itt. Különösen az olvasók kérdései nyomán készült interjút és a Mi lett hova? verseit ajánljuk figyelmükbe. Valamint egy videót: közzéteszünk egy eddig publikálatlan beszélgetést 2010-ből. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Libri Szalonban Varró Dánielt Zelki János kérdezte:

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.