hirdetés

A hónap szerzője: Végel László

2018. március 4.

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2018 márciusában Végel László a hónap szerzője a Literán.

hirdetés

Sorozatunkat éppen egy éve, 2017 januárjában Marno Jánossal indítottuk. Februárban Darvasi László volt a hónap szerzője a Literán, márciusban Dragomán György,  áprilisban   Schein Gábor, májusban Takács Zsuzsa, júniusban Tompa Andrea, júliusban Kántor Péter, augusztusban Tábor Ádám, szeptemberben Tóth Krisztina, októberben Varró Dániel, novemberben Ladik Katalin, decemberben   Németh Gábor, majd 2018 januárjában Parti Nagy Lajos, februárjában Péntek Orsolya. Írásaikat és a velük készült interjúkat dossziékba rendeztük.

Márciusban a hónap szerzője a Literán: Végel László.

Februártól Kilátó sorozatunkban három hónapon át Vajdaság irodalma áll figyelmünk fókuszában. Márciusban a vajdasági irodalom egyik legfontosabb szerzője, Végel László.

Hétvégén Végel László áprilisban, szerb nyelven megjelenő könyvéből közlünk naplórészleteket. Aztán megmutatjuk, mit kedvel szerzőnk a zene, film, képzőművészet és színház klasszikusai és kortárs művei közül. Majd a fiatal irodalom egy alkotóját ajánlja a Litera olvasóinak.

A legfontosabb azonban mindig az interjú. Ez alkalommal a Litera szerkesztősége (Fehér Renátó, Jánossy Lajos, Nagy Gabriella és Seres Lili Hanna) kérdezte a szerzőt. Az interjúval párhuzamosan olvashatnak egy eddig sehol nem publikált részletet Végel László készülő regényéből.

Számos írást, naplót, könyvajánlót, könyveiről szóló kritikát találnak oldalunkon,  külön dossziéban. Különösen ajánljuk az Előhívás tavaly februári beszélgetését az Exterritórium című könyvről:

Márciusban minden hétvégén Végel Lászlóval találkozhatnak a Literán!hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.