hirdetés

A könyvtár hűvöse

Könyvtárak nyári nyitvatartása

2008. július 3.
Olyik könyvtár a nyár egy részében is nyitva tart: ilyen például az OIK. Ajánljuk figyelmébe mindazoknak, akik traumaként élik meg a nagyobb könyvtárak nyári hónapos bezárásait, s szeretnék a júliusi időszakot is a hűs és kellemes könyvtári termek neonjai alatti olvasással tölteni.
hirdetés

Számos könyvtár júliusban szünetelteti szolgáltatásait, az Országos Idegennyelvű Könyvtár azonban arról értesítette szerkesztőségünket, hogy a felhasználói igényekhez alkalmazodva úgy határoztak, július 25-ig várják régi és új olvasóikat.
 
Idegen nyelvű és magyar kortárs és klasszikus szépirodalom, országismereti kiadványok, nyelvkönyvek és nyelvtanulást segítő dokumentumok, napilapok, magazinok, folyóiratok és gazdag zenei gyűjtemény (kották, CD-k, DVD-k) is várja a könyvtár látogatóit. A könyvtári állományban több mint 300 ezer kötet szerepel, 170 nyelven.
 
Az állomány legnagyobb része kölcsönözhető. A beiratkozott és a napi jeggyel érkező olvasók naponta egy órát ingyenesen internetezhetnek. A könyvtár több pontján a WiFi - elérhetőség is biztosított, így ideális munkahelynek tűnik az internetet munkájukhoz elengedhetetlennek tartó olvasók számára is.
 
 
A könyvtár Budapesten az V. kerületben, a Molnár utca 11. szám alatt található; további információt a könyvtár honlapjáról tölthetnek le.
 
Július hónapban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára (1088 Reviczky u. 1.) zárva tart, auguzstus 3-tól csökkentett nyitvatartással várja a látogatókat, hétfőtől péntekig egytől nyolcig, szombaton tíztől délután négyig. A FSZEK Zenei Gyűjteménye (Ötpacsirta utca 4.) ugyanígy tart nyitva.
 
Az Országos Széchényi Könyvtár július 14-ig még látogatható (bár július 4-én és 5-én a Magyarok Nagyasztala című rendezvény miatt zárva lesz), nyári szünete július 14-től augusztus 23-ig tart majd.
 
Az Országgyűlési Könyvtár 2008. augusztus 2-tól 31-ig tart zárva, június 16-tól július 31-ig hétfőtől péntekig déltől este hétig látogatható. Aki szép térben, a Duna mellett szeretne olvasni, s nem akar korán kelni, az júliusban itt is hódolhat a könyvtárlátogatási szenvedélyének.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.