hirdetés

A Litera Szerelmes Arany / Megsemmisült versek nyílt pályázata lezárult

2017. október 1.

A Litera irodalmi portál az Arany János-emlékévben és 15. születésnapja évében  Szerelmes Arany / Megsemmisült versek címen nyílt pályázatot hirdetett. A pályaművek beadási határideje 2017. szeptember 30-án, éjfél volt. A pályázat lezárult.

hirdetés

A pályázók feladata (a meghívásos pályázathoz hasonlóan) Arany János megsemmisült szerelmes és/vagy erotikus verseinek játékos rekonstruálása volt. Szólhattak e művek feleségéhez, Ercsey Juliannához, és mindazokhoz a nőkhöz, akikről irodalomtörténészek joggal feltételezik, hogy Aranyból titokban romantikus érzelmeket váltottak ki, de íródhattak képzelet szülte, fiktív asszonyokhoz és lányokhoz is, megénekelhettek valós, vélt vagy kitalált szerelmeket.

A pályázatra összesen 32 pályamű érkezett be.

A művek a Litera Szerelmes Arany / Megsemmisült versek című pályázati oldalán olvashatóak, ITT.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A szakmai zsűri tagjai: MÁRTON LÁSZLÓ, MILBACHER RÓBERT és VÁRADY SZABOLCS.

A legjobb három alkotás könyvdíjat kap, és megjelenik a Literán.

A Litera a nyílt pályázattal párhuzamosan meghívásos pályázatot is útnak indított. Tíz költő művei versenyeznek. A felkért szerzők: Babiczky Tibor, Karafiáth Orsolya, Keresztesi József, Kiss Judit Ágnes, Kukorelly Endre, Lövétei Lázár László, Mesterházi Mónika, Szabó T. Anna, Varró Dániel és Vörös István. Közülük kerül ki az idei Litera-díjas.

A Szerelmes Arany című felolvasásra, valamint a meghívásos és a nyílt pályázat díjátadására 2017. október 20-án 20 órai kezdettel kerül sor a Margó Fesztivál keretében a Teslában (Budapest 1075, Kazinczy utca 21.)

A pályázat az Arany János-emlékév keretében valósult meg, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Arany-év programjainak sorában.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.