hirdetés

A Litera ünnepi kínálata

2017. december 24.

Különösen gazdag karácsonyi kínálattal várja idén a Litera az olvasót. Nagyvizit-interjú Tolnai Ottóval, nagyinterjú Németh Gáborral, Vajda Mihállyal, sok irodalom, Perneczky Géza esszéje, Lábass Endre ünnepi naplója, delikát tartalom. Boldog karácsonyt kívánunk!

hirdetés

Különösen gazdag karácsonyi kínálattal várja idén a Litera az olvasóit!

Szenteste napján, vasárnap közöljük Fehér Renátó beszélgetését a hónap szerzőjével, Németh Gáborral.

Végre az olvasók elé kerül a Tolnai Ottóval féléve készült, grandiózus nagyvizit-interjú, több részben, mellékdallal és képgalériával. Már láthattak egy részt a nyár elején Palicson, a Magyarkanizsa melletti tanyán és Szabadkán forgatott filmünk anyagából. Most egy újabb részletet is megtekinthetnek a jövő évi költészetnapra tervezett filmből. A beszélgetést és a filmet készítő stáb: Jánossy Lajos, Szekeres Dóra, Nagy Gabriella, Valuska Gábor és Szandtner Dániel. A nagyviziten Jánossy Lajos kérdezett.

Karácsonykor adjuk közre Jánossy Lajos beszélgetését Vajda Mihállyal, két részben. A Szög a zsákból című kötet kapcsán született nagyinterjú mellett Heidegger és a nemzeti szocializmus címmel olvashatnak esszét.

Perneczky Géza Egy disszidálás története című esszéje Körner Éva és Perneczky Géza 1970-es németországi útját írja le, unikális képanyaggal.

Máshol még nem közölt részleteket olvashatnak Takács Zsuzsa, Garaczi László, Keresztury Tibor, Krusovszky Dénes, Szilasi László és Térey János készülő műveiből.

Olvashatják még nálunk Szabó Gábor Krasznahorkai Lászlóval készült, a Műútban novemberben már megjelent, Let's dance című beszélgetését a Műút és a szerző jóvoltából.

A rendkívüli ünnepi naplót Lábass Endre írja a héten. (I. rész: Fuit; II. rész: Ötforintos kócsagaim; III. rész: City Light...,; IV. rész: Cinema City; V. rész: Van egy ablak)

A Litera első podcastjában Lydia Davis A történet vége című regényéről Fehér Renátó, Jánossy Lajos és Nagy Gabriella beszélget.

Ha mindez nem lenne elég az olvasónak, részletet közlünk Tódor János Vadászjelenetek Magyarországon című könyvéből, valamint lesz két tárca is: Nagy Gabriellától és Mélyi Józseftől.


Az ünnepek alatt se feledkezzenek meg az évzáró nagy buliról. FAKE NEWS – A megtévesztés iskolája címmel rendezzük idei, 16. előszilveszteri partinkat a Trafóban, 2017. december 30-án, 20 órától. Felolvasnak: Bán Zsófia, Bencsik Orsolya, Darvasi László, Németh Gábor, Szilasi László, Para-Kovács Imre, Potozky László. Közreműködik: Méhes Csaba pantomimművész. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable. Jegyek vásárolhatóak a Trafó pénztárában vagy online, az estről pedig további részleteket a Facebookon olvashatnak.

Boldog karácsonyt kívánunk!

 

Fotók: Valuska Gábor


hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.