hirdetés

Aegon Művészeti Díj 2018 ősz

2018. december 20.

Az ország kedvenc színészeivel, irodalmi versennyel, fesztivál-jelenléttel, és megújult honlappal hirdeti az Aegon Művészeti Díj, hogy olvasni jó.

hirdetés

Aktív őszt zár az Aegon Művészeti Díj, miközben már érkeznek a jelölések a következő évi elismerésre, illetve könyvimádó fiatalok irodalmi pályázatai az ország minden pontjáról, népszerű színészek hangján, és jó borok mellett szólaltak meg az év legjobb kortárs szövegei.

Lezárult az Irodalom Másképp pályázat első fordulója, amely az Aegon Díj támogatásával az Eötvös József Gimnázium szervezésében jutalmazza azokat a középiskolásokat, akik a legjobb szövegeket írják saját olvasmányélményeikből. Választani a díjra jelölt könyvek sokaságából lehet, a lényeg a személyesség, annak megfogalmazása, hogyan érintik meg őket az olvasott történetek. Mint a korábbi években, idén is egy tavaszi többnapos, szemináriumokkal és előadásokkal kiegészülő versenyen folytatódnak az irodalmi kalandok.

Idén a Margó Fm-en számos népszerű színész hangján szólalnak meg Aegon díjas könyvek részletei.  Ötvös András, Mészáros Blanka, Herczeg Adrienn, Láng Annamária, Elek Ferenc, Bányai Kelemen Barna és Dankó István minden korosztály fülébe emlékezetes irodalmi élményeket visznek.

 

Fotó: Nánási Pál

 

 

Fotó: Éder Vera

 

Fotó: Nánási Pál

 

Fotó: Kaszás Tamás

Fotó: Nánási Pál

 

Fotó: Nánási Pál

Tokaji borok mellett hallgatta a közönség három egymást követő napon is, milyenek az AEGON Művészeti Díj idei tizes listáján szereplő könyvek, és az egyes hangulatokhoz melyik furmint ízvilága illik a legjobban. A Kerekdomb Fesztiválon a díj révén nemcsak ezek a programok, de az írókról készült portréfilmek is sikerrel szerepeltek.


A hazai irodalom legjobbjait saját környezetükben bemutató, személyes, szellemes filmeket az AEGON díj megújult honlapján is meg lehet nézni, ahogy az összes eddigi jelöltet, nyertest, a velük készült interjúkat, és a könyvek ismertetőit.


Az idei kiadói jelölések december 15-ig érkeztek, a teljes lista a hónap végén már nyilvános lesz.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.