hirdetés

Átadták a Prágai Tamás-díjakat

2019. január 30.

Benkő Ildikó és Jakab István kapta 2019-ben a Prágai Tamás-díjat.

hirdetés

Január 23-án a Vakok Állami Intézetében adták át, immáron negyedik alkalommal a Prágai Tamás-díjat, melyet a Cédrus Művészeti Alapítvány ítélt oda 2019-ben Benkő Ildikónak (költészet) és Jakab Istvánnak (próza). Mindkét díjazott első kötete az Ünnepi Könyvhéten jelenik meg. A díjakat a Cédrus-Napút-est keretein belül, a Vakok Állami intézetének Nádor-termében adták át, ahol többek között a 2017-ben díjazott Hegyi Zoltár Imre is laudált. A felolvasássokkal egybekötött esten közreműködött még Horváth Anikó zongoraművész és Varga Tamás színművész is. A díjátadóról készült videófelvételt ITT nézhetik vissza.

A Prágai Tamás-díjat a 47 éves korában, 2015-ben elhunyt Prágai Tamás József Attila-díjas író, költő, szerkesztő, irodalomtörténész emlékére alapították, első alkalommal 2016-ban ítélték oda. A díjat minden évben egy kiadott kötettel még nem rendelkező szerző nyerheti el

Prágai Tamás

Forrás: Napútonline

Eddigi díjazottak: Hajós Eszter (2016), Hegyi Imre Zoltán (2017), Györgyi Csaba és Nagyatádi Horváth Csaba (2018) - valamennyien elsőkötetesek.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.