hirdetés

Bemutatták Határ Győző utolsó verseit

2010. március 29.
A Magyar Írószövetség klubjában, a múlt hét elején mutatták be Határ Győző (1914–2006): Télikék - az utolsó évek versei - című verseskötetét.
hirdetés

A vendégeket Mezey Katalin kiadóvezető köszöntötte, Vasy Géza, a Magyar Írószövetség elnöke  Határ Győző: Télikék - az utolsó évek versei című verseskötetéről beszélt, majd Bogyay Katalin, hazánk rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, a Magyar Köztársaság UNESCO képviseletének vezetője mondta el személyes gondolatait. A bemutatón Határ Győző verseit, gondolatait Oberfrank Pál színművész ’tolmácsolta’.

A reprezentatív kivitelű könyv az Írók Alapítványa - Széphalom Könyvműhely gondozásában látott napvilágot; a kötetet szerkesztette: Mezey Katalin.

„A kertészek szerint, ha egy növény veszélyben érzi magát, rendkívüli termést hoz. Hogyha esetleg utoljára. Ehhez hasonló Határ Győző életművének is a titka? A magyar költészet 20. századi, a 21. század elején is átívelő nagy teljesítményének a titka? Utolsó fellángolásunk?” –fogalmazott Mezey Katalin a Határ Győző utolsó verseit összegyűjtő könyv bemutatóján, a Magyar Írószövetségben. 

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.