hirdetés

Bereményi Géza: Az arany ára

A Napkút Kiadó ajánlata

2007. június 1.
Bereményi Géza
Az arany ára
Hét dráma
Napkút Kiadó, 2007.
336 oldal, 2.790 Ft
ISBN 978 963 8478 64 1
hirdetés

Bereményi Géza harmincöt éves drámaírói tevékenységének teljességét tartalmazza a könyv. Régmúlt és jelen témaszínességét kínálja, a szerző gazdag alkotói kifejezéstáráról tanúskodik a hét színmű.

 
Az 1946-ban született Kossuth-díjas író és rendező tizenharmadik kötetében Szabó Magda Az ajtó című regényének színpadi adaptációja mellett a Kutyák, a Légköbméter, a Halmi, Az arany ára, a Shakespeare királynője és a Laura című játszott darabokat vagy még elő nem adott műveket ajánlja a kiadó az olvasó figyelmébe.
 
 
Részlet a kötetből:
 
PÉTER Mi történt veled, apa?
FÁSKERTI Mi történt volna? Semmi se történt. Olyan vagyok, mint máskor. Csak ti változtatok meg. Mindenki, csak én nem. Csupa ágyban fekvo beteg az egész világ, és kínos a társaságom nektek. Nem mertek a szemembe nézni, mindenki összesúg meg jeleket vált a hátam mögött, mert míg én köztetek vagyok, nem érezhetitek kellemesen magatokat az ágyatokban dögölve. Mert én vagyok az élo lelkiismeret ebben a lehorgonyzott világban. Mit csinálnátok, ha én nem volnék? Mit csinálna Mária? Mit csináltál te, míg én nem voltam itthon?
PÉTER Tanultam a leckét.
FÁSKERTI Ezenkívül?
PÉTER Tanultam a leckét.
FÁSKERTI Hány éves vagy te?
PÉTER Tizenhat. Hagyj békén!
FÁSKERTI Tudod, mit csináltam én, mikor ennyi idos voltam?
PÉTER Már küzdöttél.
FÁSKERTI Úgy van. És te?
PÉTER Megtanultam a leckét.
FÁSKERTI Hát eddig terjednek a gondolatok.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.