hirdetés

Bognár Péter az idei Petri-díjas

2011. december 21.
December 21-én, a költő születésnapjának előestéjén adják át másodszor a Petri György-díjat: egy kevéssé ismert tehetségnek. Idén Bognár Péter költő veheti át az elismerést.
hirdetés

Tizenegy éve, 2000-ben halt meg Petri György, tavaly a kerek évforduló alkalmából hozta létre az Nbookend ), Louise McCagg, Robin Ami Silverberg és Böröcz András alkotását, másrészt a Magvető Kiadó megjelenteti a szerző első kötetét. A kuratórium úgy döntött, hogy ezentúl az előző évi díjazott - ezúttal Kemény Lili - is vegyen részt a döntésben.

A 2011. évi díjazott Bognár Péter. a döntés előtti rövidlistán Bognár Péter költő, Gazdag Péter drámaíró, Zsembery Péter prózaíró szerepelt. A díjátadás ezúttal nem Petri születésnapján, hanem annak előestéjén, december 21-én 17 órakor lesz az Nn Galéria Petri Termében. Laudációt mond Várady Szabolcs. És bár Bognár Péternek 2005-ben megjelent egy vékony versfüzete egy rövid életű kiadónál, mivel semmilyen visszhangot nem vert, a kuratórium fontosabbnak ítélte a díj alapvető célját: felhívni a figyelmet egy kevéssé ismert, nagyon eredeti tehetségre.

A kuratórium tagjai 2011-ben: Forgách András, Karádi Éva, Kemény Lili, Radnóti Sándor, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs.

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.