hirdetés

Budapest Transzfer Fesztivál 2017

2017. szeptember 6.

Szeptember 28. és október 1. között kerül megrendezésre a IX. Budapesti Transzfer Nemzetközi Fesztivál. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) nemzetközi fesztiválja minden évben egy tudományterület vagy művészeti ág irodalommal való kapcsolatát helyezi előtérbe. Idén a jövőbe repíti a közönséget, utópia és disztópia világába.

hirdetés

A Budapest Transzfer a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) nemzetközi irodalmi fesztiválja, amely minden ősszel egy érdekes, aktuális téma, egy művészeti ág vagy tudományterület és az irodalom – elsősorban a kortárs irodalom – kapcsolatát járja körül változatos programokkal, külföldi és hazai írók, művészek, szakértők és tudósok részvételével

A fesztivál célja, hogy a visegrádi régióra kiemelt figyelmet fordítva, az aktuális téma kijelölte irányok mentén és más művészeti ágakkal való kapcsolódási pontjait feltárva, közérthető módon nyújtsunk betekintést az irodalom jelenébe, hogy helyet és alkalmat adjunk a találkozásra, párbeszédre, eszmecserére szerzőknek, megszólalóknak és a fesztivál látogatóinak egyaránt. Különböző partnerekkel együttműködve a felolvasások, dedikálások, beszélgetések mellett koncerttől városi sétáig, és gyerekeknek szóló műhelyfoglalkozásokig és kincskereső játékig sokféle programmal várják az érdeklődőket.

A kiemelt Visegrád-fókusz célja, hogy a cseh, lengyel és szlovák szerzők és szakértő vendégek meghívásán, bemutatásán túl regionális együttműködéseket katalizáljon és felkeltse a nagyközönség érdeklődését a V4 országok rendkívül izgalmas és gazdag irodalma iránt.

2017-ben a Transzfer témája a jövő, vágyaink, reményeink és félelmeink tárgya. A meghívott szerzőket arról kérdezi majd, hogy milyen jövőt képzelnek el optimista és pesszimista pillanataikban, utópiákat és disztópiákat egyaránt körüljárva. Az irodalom, a könyvek, a nyelv jövőjén túl terítékre kerül a tudományos-fantasztikus és fantasy irodalom legjava.

2006 óta több, mint 120 magyar és 60 külföldi vendég szerepelt a fesztivál programjain. A 2015-ös, gasztronómia és irodalom kapcsolódási pontjait feltáró Transzfer 4 napján 28 programmal várta a fesztiválozókat a PIM-ben és különböző belvárosi helyszíneken.

 

A részletes programért az érdeklődők a fesztivál Facebook oldalán tájékozódhatnak.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.