hirdetés

Csutak Gabi: A manysik ajándéka áldás a magyar népnek

2017. december 15.

A hazánkba érkezett manysi delegáció tagjai augusztus 20-án bocsátották vízre különleges ajándékukat, egy Magyarországot formázó jégtáblát, melyet az Ob folyó jegéből vágtak ki. – Oláh Gergely Máté fotóihoz hat író írt verset, novellát. Csutak Gabi írását olvashatják. Videóval!

hirdetés

A cikk a Csillagösvény országos napilap 2040 augusztus 21-i számában jelent meg.


A hazánkba érkezett manysi delegáció tagjai augusztus 20-án bocsátották vízre különleges ajándékukat, egy Magyarországot formázó jégtáblát, melyet az Ob folyó jegéből vágtak ki. Egyes félretájékoztatott külföldi sajtóorgánumok összefüggést látnak a szertartás és a Duna Budapest és Fekete-tenger közötti szakaszán bekövetkezett kisebb ökológiai probléma jelentkezése között. Lapunk ez úton határozottan cáfolja ezeket a híreszteléseket, és első kézből származó információval szolgál az ajándékozási szertartás részleteiről.

A kilenc tagú csoport vezetője, Kazim sámán beavatott bennünket a rituálé titkaiba. Az alapötletet egy látomás adta, amelyben egy Medveünnep alkalmával volt része: az Ob folyó szelleme jelent meg előtte, és arra kérte, hogy juttassa el őt nyugati testvéréhez, a Duna szelleméhez. A jelenés arra is kitért, hogy a szent találkozásnak „a manysik sudár nővéreinek és fivéreinek földjén", vagyis hazánkban kell megtörténnie.

A sámán napokig töprengett, hogyan teljesítheti a szellem kívánságát, miközben rénszarvas szánjával többször is áthaladt a befagyott folyón. Egyik alkalommal a jég megrepedt alatta, és a rianás vonala pontosan kirajzolta előtte országunk térképét. Összehívta hát nemzetsége tagjait, akik közös erővel és druzsbával körbevágták a vonalat, majd rénszarvasok segítségével a partra húzták a jégtáblát. A sámán számára nyilvánvalóvá vált, hogy az Ob folyó szelleme üzent ismét, jelezve hogy a legkönnyebben jégbe zárva lehet őt Magyarországra eljuttatni. Sok utánajárás és három támogatáskérő szertartás elvégzése után a jégtábla elszállítását nem csupán a Hanti-Manysi Nemzetiségi Körzet, hanem az Ázsiai Föderáció putyingrádi vezetősége is támogatta. Így kerülhetett sor államalapításunk alkalmából a különleges folyószellem egyesítő szertartásra, melyet Kazim nyolc másik sámán társaságában hajtott végre a parlamenttel szemben, a Mészáros rakparton.

A fősámán elmondta, hogy társaival előbb dobokkal és csörgőkkel felszerelkezve kilencszer körbejárta az Ob szellemét hordozó, Magyarországot formázó jégtáblát, megszólítva a manysi hiedelemvilág kilenc fő szellemét. Ezt követően fejük fölé emelték a tömböt, meghajoltak kelet felé, majd szélsebesen pörgették, miközben rituális táncot lejtettek. Ekkor már az Ob és a Duna szellemeit szólongatták, és egyesülésre bíztatták őket. Utána kilencszer megismételték azokat a mágikus erejű mondatokat, amelyek manysi és magyar nyelven is ugyanúgy hangzanak, és ugyanazt is jelentik, ezért nem csak a sámánok, de a nyelvészek szerint is rokonságunk egyértelmű bizonyítékai. Érdemes megjegyezni ezt a három csodálatos mondatot, sosem tudhatjuk, mikor szorulunk manysi szellemek segítségére. Íme: „Három nő a vízből hálóval húsz halat fog. Háromszázhúsz hollószemű ebem vízen él. Fekete ló lassan megy a tó szélén." E mágikus szavakat ismételgetve bocsájtották vízre a hazánkat formázó jégtömböt, majd Mátyás király megválasztását felidézve felpattantak rá, egy szempillantás alatt átsiklottak a Dunán, és, immár a parlament előtt „Éljen a király!" felkiáltással üdvözölték uralkodónkat.

Hangsúlyozzuk, hogy a szertartásnak mi magunk nem voltunk tanúi, fázisait a sámán elmondása alapján ismertetjük, ahogy a cikkünkhöz csatolt fénykép sem magán a mágikus eseményen, hanem annak próbáján készült. Ugyanis, mint az köztudott, a manysik a valódi rituálé végrehajtásakor sem fotó, sem videó, sem 4D hologram készítését nem engedélyezik, hitük szerint ugyanis az ultramodern kor ezen vívmányai megszentségtelenítenék a szertartást, és az áldást hozó folyószellem-egyesítő szertartás akár átokká is változhat az illetéktelenek pillantásától. Ezért a rítus végrehajtásának idejére gondosan lezárták az egész környéket. Kizárt, hogy a terrorelhárító leventék sorfalán átjutva illetéktelenek férkőztek volna a rakpart közelébe.

Határozottan cáfoljuk tehát, azokat a külföldi sajtóban megjelent híreszteléseket, melyek szerint az Ob folyó évszázadokon át hibernált kórokozói okozták volna néhány dunai hal mára virradóra bekövetkezett pusztulását. Bizonyítékaink vannak rá, hogy a szennyezésért egy közismert amerikai befektető által működtetett dél romániai üzem a felelős, amely szándékosan fejlesztett ki olyan kórokozókat, amelyek árral szemben úsznak. Országunk vezetősége nem csak hogy nem felelős az ellenségeink által ökológiai katasztrófának titulált, a valóságban azonban csekély mértékű halpusztulásért, hanem éppen ellenkezőleg: nekünk köszönhető, hogy az árral szemben úszó kórokozók nem érték el Európát, ugyanis éppen a sámánok által végrehajtott tisztító-szertartás állította meg a fertőzést. Ismét elmondhatjuk, hogy bár már tíz éve az Ázsiai Unióhoz tartozunk, még mindig mi vagyunk a Nyugat védőbástyája, mi óvjuk meg a hálátlanokat minden veszedelemtől. Éljen Magyarország! Éljen a király!

Csutak Gabi

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.