hirdetés

Drámapályázat a rendszerváltoztatásról

2017. április 12.

A Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka folyóirat drámapályázattal járul hozzá a 30 évvel ezelőtt történt rendszerváltoztatás folyamatának jobb megértéséhez és méltó színházi megörökítéséhez. A pályamunkákat november 7-ig várják. 

hirdetés

A Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka folyóirat az elmúlt években számos módon (kortárs magyar évad, drámaíróverseny, egyfelvonásos drámapályázat, drámai szövegművek publikálása stb.) bizonyította már, hogy elkötelezett támogatója a kortárs magyar dráma ügyének. Újabb drámapályázatával egyrészt ismét a kortárs drámaírókat próbálja új mű alkotására sarkallni, másrészt szeretne hozzájárulni a 30 évvel ezelőtt történt rendszerváltoztatás folyamatának jobb megértéséhez és méltó irodalmi, színházi megörökítéséhez.


A szervezők arra kérik az írókat, hogy olyan drámai művel vegyenek részt pályázatunkon, amely a rendszerváltoztatáshoz valamilyen módon kapcsolódik. Közelmúltunk e meghatározó politikai, gazdasági és társadalomtörténeti eseménysorozatával, folyamatával való színpadi szembenézés bármilyen formáját lehetségesnek és jogosultnak tartjuk (akár a zenéset is), így műfaji megkötés a pályázattal kapcsolatban nincs.


A pályázatot nem véletlenül hirdetik meg 2017. április 4-én, ahogy a művek beadásnak határideje sem véletlenül 2017. november 7., az eredményhirdetés időpontja pedig 2018. április 4.


Pályázni nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, valamint színpadon még be nem mutatott művel lehet.

A zsűri három kategóriában ítél oda díjat:


Tragédia: 3 millió forint
Komédia: 3 millió forint
Színmű: 3 millió forint

A színház a díjazott művek bemutatási jogát, a Bárka folyóirat pedig a nyomtatott közlés jogát magának tartja fenn.

A pályázatokat három nyomtatott példányban várják a következő címre:


Békéscsabai Jókai Színház
5600 Békéscsaba, Andrássy út 1–3.

Emellett elektronikus formában is kérik a drámaszövegeket a következő címre:
dramapalyazat@jokaiszinhaz.hu

Fontos, hogy mindkét pályázati küldemény tartalmazza a szerző bemutatkozó levelét, amelyben a névnek, címnek, telefonszámnak, internetes elérhetőségnek is kötelezően szerepelnie kell.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.