hirdetés

Előhívás – Vajda Mihály: Szög a zsákból című könyvéről

2017. december 11.

2017. december 13-án, szerdán este héttől Vajda Mihály Szög a zsákból című kötete az Előhívás témája. Beszélgetőtársak: Tóth-Czifra Júlia, Jánossy Lajos, Németh Gábor és Reményi József Tamás.

hirdetés

2017. december 13-án az ELŐHÍVÁSBAN VAJDA MIHÁLY: SZÖG A ZSÁKBÓL (Magvető, 2017) című kötete lesz a beszélgetés témája.

Az Előhívás beszélgetéssorozatában a résztvevők nem változtattak az elmúlt két év perspektíváján; a memoárirodalom, a vallomásos próza területén maradnak, mert meggyőződésük, hogy innen merítve egyszerre elevenedhetnek meg alkotók, tárulhatnak fel korszakok, Magyarország története több oldalról válik olvashatóvá.

VAJDA MIHÁLY: SZÖG A ZSÁKBÓL
A Magvető Könyvkiadó Tények és Tanúk sorozatában új kötettel jelentkezett Vajda Mihály filozófus, író. A szerző elhallgatásokkal és félelmekkel teli gyerekkora, '56 és '68 traumája, a Kádár-kor értelmiségének dilemmái, a menni vagy maradni állandóan a levegőben lógó kérdése, a rendszerváltás körüli évek reményei és kudarcai mind ott sorakoznak e gazdag életút leírásában. (Vajda Mihály: Szög a zsákból, Magvető Kiadó, 2017, 368. oldal, 4499 Ft) Részlet itt olvashatnak a könyvből.

Beszélgetőtársak: TÓTH-CZIFRA JÚLIA, JÁNOSSY LAJOS, NÉMETH GÁBOR és REMÉNYI JÓZSEF TAMÁS.

ELŐZETES:

A Facebookon ugyanez.

TOVÁBBI ELŐHÍVÁSOK:
2018. január 31.
(februárban folytatódik)

KÖNYVEK:
Nagy László: Naplók; Illyés Gyula: Napló, 1956; Pilinszky János: Naplók, Levelek; Nádas Péter: Világló részletek; Bereményi Géza: Önéletírás (előkészületben); Beszélgetések Hajnóczy Péterről; Nemes Nagy Ágnes-interjúk

Az eseményhez itt lehet csatlakozni a Facebookon.

Esőnap nincs, de a változtatás jogát fenntartjuk!

Helyszín: Nyitott Műhely - Budapest XII., Ráth György u. 4. - Kezdés: 19 óra.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.