hirdetés

Esterházy Péterre emlékezünk

2017. július 13.

Ma egy éve, 2016. július 14-én halt meg Esterházy Péter. Emlékére szerzőink és a Litera szerkesztői ma egész nap Esterházy szövegeit olvassák. Óránként új és új felvételeket láthatnak a LiteraTV-ben. #esterhazytolvasok hashtaggel a Facebookon várjuk további szerzők és olvasók videóit is.

hirdetés

Ma egy éve, 2016. július 14-én halt meg Esterházy Péter. Emlékére szerzőink és a Litera szerkesztői ma egész nap Esterházy szövegeit olvassák. Óránként új és új felvételeket láthatnak, melyeken Bán Zsófia, Csejdy András, Fehér Renátó, Forgách András, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Jánossy Lajos, Keresztury Tibor, Márton László, Terézia Mora, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Szekeres Dóra, Tóth Krisztina és Valuska László olvas. A felvételeket Valuska Gábor és maguk a szerzők készítették.

Mi nyitjuk a sort, de szeretnénk, ha további szerzők, írók, költők, kritikusok, szerkesztők és olvasók is csatlakoznának. Aki részt kíván venni a felolvasásban, kérjük, válassza ki legkedvesebb szövegét Esterházy Pétertől, jelöljön ki abból egy körülbelül 3 perces részletet, majd felolvasását vegye fel mobiltelefonnal, kamerával, töltse fel, állítsa nyilvánosra, és az #esterhazytolvasok hashtaggel ossza meg a Facebookon.


Örülnénk, ha a nap végére szép csokor gyűlne össze a felolvasásokból.

Felhívásunk nem csak a mai napra vonatkozik. Szeretnénk, ha az Esterházyt olvasok sorozat folytatódna. És nem érne véget.

(Este a Magvető Könyvkiadó is felolvasást szervez, a Petőfi Irodalmi Múzeumban este 8-tól várják az érdeklődőket. Esterházy Péter Egyszerű történet vessző száz oldal – a Márk-változat című regényét a kiadó szerzői olvassák fel.)

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.