hirdetés

Hajléktalanok árusítják Röhrig Géza új verseskötetét

2018. október 5.

Röhrig Géza a Szombatnak adott interjút, ebben mesélt arról, hogy új kötete, az angyalvakond decemberig kizárólag hajléktalanoknál lesz kapható, az árával pedig a terjesztőt támogathatja a vásárló.

hirdetés

A Szombat című kulturális lap internetes kiadásában jelent meg a Röhrig Gézával készült interjú, amelyben a Kossuth-díjas költő új verseskötetének rendhagyó terjesztéséről is beszél.

A hajléktalanság témáját középpontba állító verseskönyv, az angyalvakond épp azokban a napokban lát napvilágot, amikor érvénybe lépnek az Alaptörvény hajléktalanságot érintő változtatásai. „Ez a véletlen műve" – mondta Röhrig, ám hozzátette: „A hajléktalanságnál nemigen van megalázóbb, veszélyesebb életforma." Ezért is fordult személyes érdeklődése a hajléktalanság felé és ezért választotta új kötete témájául a legkiszolgáltatottabb, utcán élő embereket.


Röhrig elmondta, az angyalvakond című könyvet decemberig kizárólag a Fedél Nélkült árusító hajléktalanoktól lehet megvásárolni kedvezményes áron, 1990 forintért. A bevétel teljes összege a terjesztőnél és a Fedél Nélkül szerkesztőségénél marad. A kötet így Röhrig szerint „olyanokhoz is eljuthat, akik nem föltétlen néznek be, vagy ha be is néznek egy könyvesboltba, korántsem biztos, hogy a magyar költészet polcait böngészik."

A Szombatban és a 24.hu-n néhány verset is olvashatnak a kötetből.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.