hirdetés

Hamarosan jön az első Szabadnapló!

2012. február 29.

A Litera nemrég Szabadnapló címen naplópályázatot hirdetett. A Litera szerkesztősége első alkalommal Turóczi Ildikót választotta, akinek március 5-étől olvashatják naplóját oldalunkon.

hirdetés

A Litera szerkesztősége úgy döntött, hogy elsőként Turóczi Ildikónak adja meg a jogot, hogy egy héten át naplót írjon a Literára.

A naplót március 5-11. között olvashatják a Literán.

Turóczi Ildikó Önkéntes orvos voltam egy kameruni hegyi királyságban címmel nyújtott be pályázatot.

Más pályázók műve is elnyerte tetszésünket, az ő írásaik részt vesznek a további versenyben. Ám változatlanul várjuk a pályázatokat a lejjebb részletezett koordináták szerint.

Az eddig befutott pályaművek szerzői és a hónapról hónapra újonnan beérkező pályázatok beküldői közül kerül ki az év hónapjainak egy-egy Szabadnapló-írója.

Pályázatunkkal a napló új formáját szeretnénk a Literán meghonosítani. Lehetőséget kínálunk minden, a naplóíráshoz kedvet érző tollforgatónak, hogy megcsillantsa tehetségét, megossza gondolatait az olvasókkal.

A pályázat feltételei

A pályázatra egy 2 flekk (kb. 3000 karakter) terjedelmű próbanaplót kell beküldeni, bármely napról.  A próbanaplókat a szerkesztőség tagjai bírálják el. Havonta egy alkalommal hoznak döntést arról, mely pályázó nyer jogot egész hetes Litera-napló írására.

A pályázat meghirdetésétől folyamatosan várjuk a jelentkezéseket. A szerkesztőség minden hónap elején dönt, hogy abban a hónapban ki ír egy héten át naplót oldalunkon.

Év végén az egyes naplók közül nyilvános szavazással választjuk ki a legjobbat, amelyet díjazunk.

A próbanapló terjedelme: kb. 3000 karakter
Beküldési határidő: folyamatos - de kérjük, minden hónap utolsó napjáig érkezzenek be a következő hónapra szánt jelentkezések
Döntések: hónap elején
Kérjük, a Litera emailcímére küldjék: litera@litera.hu
Az email tárgya legyen: Litera - naplópályázat
Eredményhirdetés és díjátadás: 2012. december 30-án, a Litera előszilveszteri partiján

Kérjük, jelentkezésüket a saját nevükön küldjék!
Előnyt jelent, ha valaki egy mondatban megfogalmazza, naplójának milyen témát választott (pl. egy szerkesztőség hétköznapjai, egyetemi élet, budapesti éjszaka, egy hét a gyárban, jegyzetek a könyvtárból, gasztronapló).

A pályázatban részt vehet az is, aki már írt naplót a Literára.
A Litera eddigi naplói itt olvashatóak.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.