hirdetés

Litera Rádió – Re:kerekasztal, a Hazai-ügy

2018. március 19.

Március 8-án, Szegeden A maximalista címen Hazai Attila emlékére konferenciát rendeztek, melynek részeként került sor a Re:kerekasztal – A Hazai-ügy című beszélgetésre. Angyalosi Gergely, Farkas Zsolt, Margócsy István, Németh Gábor és Szilasi László, az emlékezetes 1998-as kerekasztal résztvevői ültek újra asztalhoz. Hallgassák meg!

hirdetés

Az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszéke a Grand Caféval, a Hazai Attila Alapítvánnyal és a Szépírók Társaságával közösen 2018. március 8-án tudományos tanácskozást szervezett a 2012-ben elhunyt Hazai Attila emlékére. Az egész napos, az irodalom, a képző-, a film- és a zeneművészet sajátos fúzióját adó rendezvényen a sokoldalú írónak, műfordítónak, a Pepsi Érzés, Hazai Ízek frontemberének „zavarbaejtően különös és parázs indulatokat, komoly vitákat kiváltó prózavilágáról” értekeztek volt kritikusai, méltatói, kollégái, barátai és kortárs szépírók.

A Re:kerekasztal – A Hazai-ügy című beszélgetés előzménye egy, a Petőfi Irodalmi Múzeumban lezajlott kerekasztal, melynek szövege a Magyar Narancs 1998. június 11-ei számában jelent meg. A kerekasztal akkori résztvevői – Angyalosi Gergely, Farkas Zsolt, Margócsy István, Németh Gábor és Szilasi László – újra asztalhoz ültek, hogy folytassák az 1998-ban abbahagyott beszélgetést. (Az akkori moderátor, Kálmán C. György ez alkalommal betegség miatt távol maradt.)

Hallgassák meg a beszélgetést:

A helyszín a szegedi Grand Café volt.

Fotó: Garaczi Zoltán.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.