hirdetés

Ilyen volt – Magyar ballada-díjátadó képekben

2018. június 14.

Vasárnap, amikor hatalmas eső csapott le Budapestre, összezavarva a Margó Fesztivál precíz programrendjét, fokozva az izgalmakat, borzolva a kedélyeket, a Litera némi várakoztatás és idegborzolás után kihirdette Magyar ballada drámaíróversenyének eredményét. A jó hangulatú esten Posztós János fotózott.

hirdetés

Mint arról már értesültek olvasóink, hét drámaíró – Bartók Imre, Király Kinga Júlia, Kiss Tibor Noé, Kovács Viktor és Dominik, Papp Sándor Zsigmond, Székely Csaba és Szil Ágnes – Arany János balladáinak világát, hangulatát alapul véve egyfelvonásos drámát írt a Litera felkérésére. A zsűri (Hamvai Kornél, Máté Gábor, Lőkös Ildikó, Prőhle Gergely és a Litera képviseletében Nagy Gabriella) összeült, meghozta döntését, majd 2018. június 10-én este a Margó Fesztiválon, a PIM-ben a zsűri elnöke, Máté Gábor bejelentette a Magyar ballada – Kortárs egyfelvonásosok Arany-balladákra felhívás győzteseit. A döntés értelmében Székely Csaba műve első, a Kovács Dominik és Viktor testvérpár alkotása második, Papp Sándor Zsigmond drámája harmadik lett. Az eseményen a szerzőkkel Lőkös Ildikó beszélgetett. Orosz Ákos, Szilágyi Csenge és Szabó Simon részleteket adott elő a drámákból. A hatalmas eső miatt a program jókora késéssel indult. Köszönjük a kitartást! Tekintsék meg Posztós János fotóit.


A teljes galériát megtekinthetik Facebook-oldalunkon, itt:

A drámákat a Litera hétről hétre közli. Figyeljék oldalunkat és Facebook-oldalunkat. A legjobb művek felolvasószínházi bemutatójára Arany János halálának évfordulójához közeli napon, azaz október 22. táján kerül sor.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.