hirdetés

Indul a Bolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásár

2017. április 3.

Tizenhárom magyar kiadó képviselteti magát a Külgazdasági és Külügyminisztérium – Balassi Intézet standján április 3. és 6. között a Bolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásáron. 

hirdetés

A Balassi Intézet kiemelt programja, a Publishing Hungary szervezte és bonyolítja Magyarország képviseletét a világ legjelentősebb nemzetközi gyermekirodalmi szakvásárán.

A mára világszínvonalú hazai gyerekkönyvek számára a bolognai expo bemutatkozási lehetőség, és eszköz, amely tényleges külföldi kiadásokban mérhető. A Publishing Hungary Program az eddigieknél nagyobb, 128 nm-es, izgalmas megjelenésű standon biztosít teret 13 hazai gyerekkönyvkiadó (Berger Kiadó, Betűtészta, Cerkabella, Ceruza, Csimota, Kolibri, Könyvmolyképző, Manó Könyvek, Móra, Naphegy, Pagony – Tilos az Á, Scolar, Vivandra) számára, hogy legjobbnak ítélt könyveiket bemutassák, és azok külföldi kiadásáról partnereikkel egyeztessenek. A standon ugyancsak helyet kap majd a nagy sikerű mesetableteket forgalmazó BOOKR Kids, és Bartos Erika, a népszerű Bogyó és Babóca könyvek szerzője is bemutatkozik könyveivel.

A vásár négy napja alatt hat kiváló fiatal magyar illusztrátor (Horváth Ildikó, Varga Réka, Kőszeghy Csilla, Takács Mari, Herbszt László, Nagy Norbert) folyamatos animációval tartja mozgásban a standképet. A részvétel előkészítése a MKKE (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete), a HUBBY (Magyar Gyerekkönyv Fórum), valamint a hazai kiadók és illusztrátorok bevonásával történt, a lebonyolítást a Római Magyar Akadémia munkatársai segítik.

A vásárt követő hétvégén Horváth Ildikó és Varga Réka illusztrátorok olasz gyermekek számára tartanak workshopokat a római Mesemúzeumban.

Forrás: Balassi Intézet, Publishing Hungary 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.