hirdetés

Indul a könyves hajó az Adrián

Mintegy négy tonna könyvvel, valamint horvát és külföldi kortárs írókkal a fedélzetén kihajózik az Észak-adriai Krk-szigetről július 31-én, szombaton az úszó könyvesbolt.
hirdetés

A tengeri turné augusztus 14-én Makarskán ér véget, addig a kultúra hajója sok tengerparti városban kiköt, turisták és helyi lakosok ismerkedhetnek az írókkal és munkáikkal a fedélzeten - olvasható a Slobodna Dalmacija című, spliti központú horvát napilapban.

A hajóra várják például Vagyim Zeland orosz írót, akinek Transurfing című könyve világsiker, Bruce Sterlinget, a tudományos-fantasztikus könyvek amerikai szerzőjét, a horvátok közül Slavenka Drakulic, Miro Gavran, Enes Kisevic lesz ott mások mellett az úszó könyvesboltban.

Esténként a fedélzeten a fiatal zágrábi zenészekből álló Bullfrog nevű rockbanda muzsikál, de lesz színházi előadás is: Calderón spanyol szerző A nagy világszínház című darabját rendezi és előadja Jasmin Novljakovic színész.

A nagy könyves hajóra bárki fölmehet, "bogarászhat" a standokon. Van is miből, mert 20 kiadó kínálja könyveit a regénytől, a verseken, gyermekkönyveken át a tudományos irodalomig mindenféle műfajból.
 
(MTI) 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.