hirdetés

Hévíz 25 Fesztivál – program!

2018. július 13.

Július 20-án és 21-én kerül megrendezésre a Hévíz 25 Fesztivál. A folyóirat 25. születsénapjának alkalmából tartott esemény nemcsak a Hévíz negyedszázados múltját eleveníti fel, hanem átadják az idei Hévíz Díjat és az U25 verspályázat fődíját is.

hirdetés

A fesztiválmegnyitóra július 20-án (pénteken) a hévízi Városi Könyvtárban kerül sor délután négy órakor. A megnyitón átadják a 2018-as Hévíz Irodalmi Díjat, melyet 2013 óta minden évben egy, a folyóirat előző évfolyamában publikált mű szerzőjének ítélnek oda. Laudációt mond: Fehér Renátó.
Betegség miatt elmarad Szederkényi Olga beszélgetése a Kossuth-díjas Takács Zsuzsával, így a korábban meghirdetett programtól eltérően ebben az idősávban a Hévíz U25 verspályázatának előzsűrije (Fehér Renátó, Szálinger Balázs és Vajna Ádám) értékeli a pályázatot.
Este hattól Palásti András Hévíz-posztereit és borítóit lehet megtekinteni a Festetics téren. Nyolckor, szintén a téren az U25-EST keretei között kihirdetik a Hévíz U25 pályázatának eredményét, valamint Vajna Ádám beszélget olyan fiatal költőkkel (Csete Somával, Ferencz Mónikával, Körösztös Gergővel, Láng Orsolyával és Szegedi Eszterrel), akiknek indulásában nagy szerepet játszott a Hévíz folyóirat.


A Fesztivál második napján, július 21-én (szombaton) délután háromtól Szálinger Balázs beszélget Cséby Gézával és Szántó Endrével, a folyóirat korábbi szerkesztőivel.
Fél hattól a Festetics téren a korábbi évek Hévíz Díjasai (Háy János, Szántó T. Gábor, Kemény István, Bereményi Géza) és Fehér Renátó veszik át a szót, majd a fesztivált egy főzéssel egybekötött irodalmi est zárja le Egregyen, az Öreg Harang Borozóban; közreműködik: Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Saly Noémi, Szálingerné Baka Éva és Szederkényi Olga.

További információ a fesztivál első és második napjának Facebook-eseményeinél.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.