hirdetés

Karl Ove Knausgård: Szerelem. Harcom 2. (részlet)

2017. november 11.

Knausgård most is a problémák mélyére néz: mit jelenthet a férfiszerep napjainkban? Mi az erő, és mi a gyengédség? Miképpen viszonyul egymáshoz a szabadság és a boldogság? – Karl Ove Knausgård Harcom sorozatának második részéből, a Szerelem című könyvből ajánlunk részletet, amely 2017-ben jelent meg a Magvető Kiadó gondozásában.

hirdetés

Karl Ove Knausgard: Szerelem by Litera Portal on Scribd

 

 

Hogyan lehet alkotni a családi boldogság mellett, amikor a mindennapokat a babakocsikázások és a szülői értekezletek tagolják? Knausgård most is a problémák mélyére néz: mit jelenthet a férfiszerep napjainkban? Mi az erő, és mi a gyengédség? Miképpen viszonyul egymáshoz a szabadság és a boldogság?
A Szerelem lapjain folytatódik Karl Ove Knausgård küzdelmekkel teli életének története. Az önéletrajzi regényben az elvált író Stockholmba költözik, és kénytelen egyszerre folytatni és újrakezdeni az életét. Itt találkozik második feleségével, leendő gyermekei anyjával. A norvég író hatkötetes regényfolyamának darabjai nem egyenes folytatások, inkább folyamatos újrakezdések és bejárások. Nyitások a létezés újabb és újabb feltáruló zárványai felé. Bárhol kezdjük is olvasni, egy ponton a saját életünkre tudunk rápillantani.

Karl Ove Knausgård: Szerelem. Harcom 2, ford. Petrikovics Edit, 2017, 588 oldal, 4999 Ft.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.