hirdetés

Képmegnyitás – Oláh Gergely Máté képeihez

2017. december 4.

2017. december 11-én, hétfőn 20 órától hat szerző „nyitja meg" ez alkalomra írt történetével Oláh Gergely Máté kiállítását a Nyitott Műhelyben. Az idei képmegnyitók: Csutak Gabi, Györe Balázs, Molnár Krisztina Rita, Sajó László, Szijj Ferenc és Zilahi Anna.

hirdetés

2017. december 11-én, hétfőn 20 órától hat szerző „nyitja meg" ez alkalomra írt történetével OLÁH GERGELY MÁTÉ kiállítását a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében.

Az idei képmegnyitók: CSUTAK GABI, GYÖRE BALÁZS, MOLNÁR KRISZTINA RITA, SAJÓ LÁSZLÓ, SZIJJ FERENC, ZILAHI ANNA.

Immár hagyománnyá vált, hogy úgy nyílik meg egy-egy kiállítás a Nyitott Műhelyben, hogy a magyar képzőművészeti élet egy jeles alakjának képeihez az irodalmi élet néhány kiválósága ír szöveget, s ezek élőben el is hangzanak - a szerzők tolmácsolásában. Idén OLÁH GERGELY MÁTÉ fotóit „nyitják meg" a szerzők.

A képmegnyitás kilencéves hagyományra tekint vissza a Nyitott Műhelyben. 2008. december 10-én Frankl Aliona, 2009 decemberében Szilágyi Lenke, 2010-ben Bodor Anikó, 2011-ben Gerlóczy Sári, 2012-ben Rutkai Bori képeit nyitották meg írók, 2013-ban írók képzőművészeti alkotásai voltak láthatóak, melyekhez írók írtak történeteket, 2015-ben (az esemény 2016 januárjában volt) Nagy Bernadette festményeit nyitották meg írók, decemberben pedig Valuska Gábor Tárgyalás sorozatának darabjaihoz olvastak fel szövegeket a szerzők.

OLÁH GERGELY MÁTÉ fotói megtekinthetőek saját oldalán, Facebook-oldalán, valamint a Litera A város peremén című sorozatának szövegei is az ő fotóihoz születtek.

Az ünnepi esemény egyben a Nyitott Műhely (és a Műhely gazdájának, Finta Lászlónak a) születésnapja is, amikor a ház ura étellel és itallal várja vendégeit.

Az eddigi képmegnyitásokról itt olvashatnak.

Az eseményhez itt lehet csatlakozni a Facebookon.

IDŐPONT: 2017. december 11., 20 óra

Helyszín: Nyitott Műhely - Budapest 1123, Ráth György utca 4.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.