hirdetés

Képmegnyitás – Valuska Gábor kiállításán

2016. december 4.

2016. december 12-én, hétfőn 19 órától öt szerző "nyitja meg" ez alkalomra írt történetével Valuska Gábor: Tárgyalás II. című kiállítását a Nyitott Műhelyben, a Műhely és a Litera szervezésében.

hirdetés

Az idei képmegnyitók: DRAGOMÁN GYÖRGY, KARAFIÁTH ORSOLYA, KISS NOÉMI, NÉMETH GÁBOR ÉS UGRON ZSOLNA (+ meglepetés). 

Immár hagyománnyá vált, hogy úgy nyílik meg egy-egy kiállítás a Nyitott Műhelyben, hogy a magyar képzőművészeti élet egy jeles alakjának képeihez az irodalmi élet néhány kiválósága ír szöveget, s ezek élőben el is hangzanak - a szerzők tolmácsolásában. Idén a Litera fotósa, VALUSKA GÁBOR Tárgyalás című sorozatának új darabjaiból összeállított kiállítás fotóit "nyitják meg" a szerzők.

Dragomán György "íróasztala"

A tárgyalás a KÖNYVES MAGAZIN népszerű rovata, amely úgy mutat be egy-egy írót, ahogyan kevesen látják, amire viszont minden olvasó kíváncsi. Munka közben. A Tárgyalás nevet Parti Nagy Lajostól kapta a sorozat az első alkalommal.
A Tárgyalás sorozat első része már látható volt a Nyitott Műhelyben (a Litera is közölt belőle pár fotót). Azóta új művek születtek. Az új szériában Nádas Péter, Kemény István, Kiss Noémi, Karafiáth Orsolya, Németh Gábor, Dragomán György, Ugron Zsolna, Lator László, Nyáry Krisztián, Csányi Vilmos és Juhász Ferenc mutatta meg íróasztalát a fotósnak.

A felkért szerzők egymás íróasztaláról mesélnek, belesnek mögé, elképzelik, a pályatárs asztala mellett miként zajlik az élet, hogyan születik a mű. Mi, nézők, nemcsak műhelytitkokba kapunk betekintést, de képet alkothatunk arról is, hogyan látják egymást a szerzők.

Karafiáth Orsolya íróasztala

A képmegnyitás nyolcéves hagyományra tekint vissza a Nyitott Műhelyben. 2008. december 10-én Frankl Aliona, 2009 decemberében Szilágyi Lenke, 2010-ben Bodor Anikó, 2011-ben Gerlóczy Sári, 2012-ben Rutkai Bori képeit nyitották meg írók, 2013-ban írók képzőművészeti alkotásai voltak láthatóak, melyekhez írók írtak történeteket, 2015-ben (az esemény 2016 januárjában volt) Nagy Bernadette festményeit "nyitották meg" írók.

Az ünnepi esemény egyben a Nyitott Műhely (és a Műhely gazdájának, Finta Lászlónak a) születésnapja is, amikor a ház ura étellel és itallal várja vendégeit.

Az eddigi képmegnyitásokról itt olvashatnak. 

Az eseményhez a Facebookon ITT lehet csatlakozni.

IDŐPONT: 2016. december 12., 19 óra

Helyszín: Nyitott Műhely - Budapest 1123, Ráth György utca 4. 


hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.