hirdetés

Ki énekel ott? – Írómozi DrMáriással

2018. január 28.

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának vendége 2018. január 31-én, szerdán este 7-től DrMáriás, választása Slobodan Šijan: Ki énekel ott? című filmje. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti.

hirdetés

Az Írómozi nevű írói filmklubban kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának vendége 2018. január 31-én, szerdán este 7-től DrMáriás, választása Slobodan Šijan: Ki énekel ott? című filmje. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti.


Az esemény a Litera Kilátó című, februártól Vajdaság irodalmával foglalkozó sorozatának része.


KI ÉNEKEL OTT? 
(Ko to tamo peva)

Jugoszláv vígjáték, 86 perc, 1980

Egy keserű-édes, szomorú és egyben nagyon mulatságos film. 1941. április 5-én néhány ember – köztük két cigány, egy háborús veterán, egy náci, egy énekes, egy tüdőbajos és egy vadászpuskás férfi – felszáll egy Belgrádba tartó buszra. Mindannyian jókedvűek, a busz pedig nyugodtan szeli a fővárosba vezető utat. Útközben csatlakozik hozzájuk egy pap és egy tengerpartra igyekvő fiatal pár. Az utasoknak nem lesz hiánya kalandokban: defektet kapnak, át kell kelniük egy régi, romos hídon, egy paraszt felszántja az útjukat, egy temetés kellős közepébe kerülnek, míg végül a mulatságos utazás tragikus véget nem ér. Amikor a busz megérkezik Belgrádba, eltalálja őket egy német bomba.

Szereplők – Kondukter: Pavle Vujisić; Pavec: Dragan Nikolić; Brka: Danilo 'Bata' Stojković; Misko Krstic: Aleksandar Berček; Aleksa Simic: Milivoje Tomić.

Rendezte: Slobodan Šijan; forgatókönyv: Dušan Kovačević; zene: Vojislav Kostić; operatőr: Božidar 'Bota' Nikolić; vágó: Ljiljana-Lana Vukobratović.

RÉSZLETEK:

TOVÁBBI ESEMÉNYEK:
2018. február 21.: Vendég: Sirbik Attila (a beszélgetést vezeti: Fehér Renátó)
2018. március 28.: Vendég: Lovas Ildikó (a beszélgetést vezeti: Jánossy Lajos)

Az eseményhez itt lehet csatlakozni a Facebookon.

Az Írómoziról bővebben ITT olvashatnak.

Helyszín: Nyitott Műhely - Budapest 1123, Ráth György utca 4.


hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.