hirdetés

Konrád György: Falevelek szélben (részlet)

2018. január 6.

Szelíd fagyok, sétálnom kellene, keveset mozogtam, sokat dolgoztam, naplókba illő önostorozások, szégyenkezés a lanyha önzésemért, miközben készülnöm kellene egy bochumi felolvasásra és egy párizsi beszélgetésre az ARTE televízióban. – Részlet Konrád György Falevelek szélben című kötetéből, mely a Magvető gondozásában jelent meg 2017-ben.

hirdetés

Konrád György: Falevelek szélben
részlet

 

Konrád György új regényfolyamának első kötete képzettársítások, visszaemlékezések, elmélkedések és fantáziajátékok sorozata. Folyamatos utazás egy életrajz és egy életmű fontos állomásai között az írói szabadság átszállójegyével. Így jutunk el Berettyóújfalutól Budapesten és Berlinen át New Yorkig és Kandorig, az író nevének betűiből összerakott képzelt városig. Gyerekkorától '44-en, '56-on és a rendszerváltáson át napjainkig. Találkozhatunk Konrád családjával, barátaival, pályatársaival és alteregójával, Doktor Kalligaróval is.

Oda- és visszautazások: egy ötven évvel ezelőtti félmondat folytatódhat a jelenben, egy évtizedekkel ezelőtti motívum kaphat új értelmet; távoli emlékek és közeli benyomások kapcsolódnak össze az író műhelyében létrehozva egy új epikai formát, a strófákból, egyoldalas etűdökből összeálló regényfolyamot.

Konrád György: Falevelek szélben, Magvető Kiadó, 2017., 504 oldal
Címlapkép: nol.hu

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.