hirdetés

Krusovszky Dénes: Mindenhol ott vagyok

2013. november 21.

Krusovszky Dénes a gyerekeket és felnőtteket egyaránt foglalkoztató kérdéseket, az élet nagy titkait finoman, összetetten, egyszerre filozofikusan és humorosan tálalja verseiben. - A Mindenhol ott vagyok Krusovszky első gyerekverskötete, két verset is olvashatnak nálunk belőle.

hirdetés

 

 

 

Krusovsky Dénes: Mindenhol ott vagyok

„Miért nem értik ezt a felnőttek?"

A kötetet Boros Mátyás illusztrálta

 

Krusovszky Dénes első gyerekverskötetének hőse olyan, mint egy átlagos fiú, csak egy kicsit érzékenyebb. Még csupán nyolc éves, de már mindenhol ott van. És járjon bármerre, fáradhatatlanul, éles szemmel figyel, újra meg újra rácsodálkozva az őt körülvevő emberekre és jelenségekre. Ugyanolyan izgalmas számára az édesanyja tükre, vagy egy idős és magányos néni, mint az élet számos nagy rejtélye. Itt és most, a versekben láthatjuk, hogyan válik nyitottá a világra, hol családtagjai, hol barátai, iskolatársai körében. Élményei intenzívek, álmodja bár fűcsomónak magát, biciklizzen a körúton, vagy meséljen arról, miért fél a sötétben. Hangulata gyakran ingadozik: az egyik pillanatban még azon nevet, hogy a tanár néni tüsszentett, a másikban elgondolkodik, vajon mit követhettek el, akiknek büntetésből a parkban kell aludniuk. Krusovszky Dénes a gyerekeket és felnőtteket egyaránt foglalkoztató kérdéseket, az élet nagy titkait finoman, összetetten, egyszerre filozofikusan és humorosan tálalja verseiben. A könyvet 10 éves kortól ajánljuk.

 

Krusovszky Dénes: Mindenhol ott vagyok, Magvető, 2013., 72 oldal, 2490 Ft.


hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.
imarini imarini 2013-11-23 14:39

10 éves kortól? Biztos? Mintha kicsit fölé lőtték volna a korosztályt. Mai gyerekek már 12-13 évesen diszkóba járnak, barátjuk-barátnőjük van, magassarkúról, kismotorról és táblagépről álmodoznak... Persze az óvodás, kisiskolás korosztály is fontos, de ez az ajánlás megtévesztő a szülőknek.

remiz remiz 2013-11-21 14:25

Krusó nagy haver, az látszik.

"A könyvet 10 éves kortól ajánljuk.
72 oldal, 2490 Ft."

Úh a könyvet nem 10 éves kortól, hanem apuanyu nettó havi 200(e) fixtől kezdve ajánljátok.

kiski kiski 2013-11-21 12:05

Szegény, ártatlan gyermekek.