hirdetés

Küldj egy jelet!

2018. július 6.

Felhívást intézünk a szerzőkhöz, küldjenek képeslapot az olvasónak, valamint az olvasókhoz, küldjenek képeslapot egy írónak. A küldeményeket postai úton a Litera címére várjuk folyamatosan, hagyományos küldeményként, legkésőbb augusztus 31-ig.

hirdetés

Tudják-e az idejét, hogy mikor küldtek utoljára képeslapot? Azt az egyik felén képes, a másikon megcímezhető és teleírható lapocskát, tudják. Van még ember, aki beugrik az ajándékboltba, és megírja gyöngybetűkkel, hogy üdvözletét küldi, az idő jó, a víz hideg? Aki bélyeget nyálaz, és sorban áll a postán, hogy feladja?

Nyár van, eljött a képeslapküldés ideje. Működésünk első éveiben már intéztünk hasonló felhívást olvasókhoz és szerzőkhöz. Akkor mások mellett Nádasdy Ádámtól, Visky Andrástól, Pacskovszky Zsolttól, Kiss Noémitől és Keresztury Tibortól érkezett küldemény hozzánk.

De mit hoz a postás idén?

Kedves olvasó, küldjön képeslapot egy írónak! Legyen rajta elmés szöveg, idézet, utalás, tréfa, megfejtendő rébusz, barátságos sorok. Kedves szerző, küldjön képeslapot az olvasónak. Legyen rajta hasonló. Bármerre járnak, szánjanak rá pár percet! A legszellemesebb, legkreatívabb, kézzel írt küldeményeket megjelentetjük oldalunkon és Facebook-oldalunkon galériában, gondoskodunk arról, hogy az üzenetek célba érjenek.

Kettős felhívásunk tehát a következő:

1.) Felhívás az olvasóhoz: küldjön képeslapot egy írónak a Litera címére!

2.) Felhívás a szerzőhöz: küldjön képeslapot az olvasónak a Litera címére!

Kérjük, a Litera szerkesztőségébe címezzék a lapokat. A cím: Budapest 1024, Keleti Károly utca 15/C. A képeslapokat normál küldeményként várjuk, nem ajánlottan. Olvasóink írják rá a lapra az író nevét, akinek a levél szól. A szerzők esetében az olvasó a címzett.

Tekintsék művüket mail-art alkotásnak, vessék be fantáziájukat, művészi vénájuk ne titkolják. Egyedi küldeményeik bekerülnek a Litera kincseket tartalmazó gyűjteményébe.

A képeslapokat augusztus 31-éig várjuk, kizárólag postai úton!

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.