hirdetés

Lengyel Péter akadémiai székfoglalót tart

2018. május 11.

Macskakő és a Cseréptörés szerzője, a magyar próza legjelentősebb alkotói közé tartozó Lengyel Péter a Magyar Tudományos Akadémián tartja meg székfoglalóját. Az eseményen, 2018. május 23-án új regényéből is felolvas.

hirdetés

Innen – szeletek egy hazai történetből címen tartja meg akadémiai székfoglalóját a magyar próza régóta hallgató klasszikusa, Lengyel Péter. „A jelen századból és az előzőből. Országról-világról és a városról. Felmenőkről és lemenőkről, felejtésről és történetmondásról. Mint a próza: jóról, rosszról” – olvasható az esemény leírásában.

Lengyel Péter új regényből részleteket is hallhatunk az esten. Felolvassák: az író és nagyobbik lánya.

Az esemény azért is különösen érdekes, mert az írónak legutóbb huszonöt éve, 1993-ban jelent meg kötete, Búcsú két szólamban címmel. Lengyel Péter több évtizede készülő új regényéből nem publikált és nem olvasott még fel részletet, az író rendkívül ritkán vesz részt nyilvános eseményen, vagy jelentet meg írást.

A programhoz, mely 2018. május 23-án 17 órai kezdettel lesz a Magyar Tudományos Akadémia II. emeleti kistermében, itt lehet csatlakozni a Facebookon.

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.