hirdetés

Letiltatta műveit Parti Nagy Lajos a Magyar Rádióban

2012. január 18.

Letiltotta munkáit Parti Nagy Lajos a Magyar Rádióban - olvasható az Indexen. A Kossuth-díjas költő, író nem ért egyet a "szócsövesített" közmédiával, ezért nem engedélyezi, hogy műveit leadják a Magyar Rádióban.

hirdetés

Parti Nagy telefonon megerősítette a hírt, elmondta, számára "evidens volt, hogy ebben, a hatalom által einstandolt, szócsövesített közmédiában nem hajlandó szerepelni". Mikor őt, illetve az őt képviselő Kék Művészügynökséget a héten megkereste a Magyar Rádió, hogy megállapodjanak Gézcsók című hangjátékának  ismétléséről, a felkérést  visszautasította, egyben, felhasználva az alkalmat, közölte, korábban felvett munkáinak, hangjátékainak, felolvasásainak ismétlését sem engedélyezi.

A Kossuth-díjas költő, író, fordító számtalan hangjátékot készített korábban a Magyar Rádió számára, így többek közt ő alkalmazta rádióra a Svejket is, aminek ismétlése jövő héten került volna adásba. Parti Nagy utolsó rádiós munkája az Azúr-expressz volt, amelyben tíz részen keresztül beszélgetett Tolnai Ottó vajdasági íróval.

Forrás: Index

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.