hirdetés

LITERA PODCAST: Jelena Lengold novelláskötetéről

2018. május 23.

Az Európai Unió Irodalmi Díjával kitüntetett szerb szerző, Jelena Lengold Vásári mutatványos című, díjnyertes novelláskötetéről Fehér Renátó, Jánossy Lajos, Nagy Gabriella és Seres Lili Hanna beszélget a Litera Podcast negyedik adásában.

hirdetés

Jelena Lengold novelláskönyve 2011-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját. A Belgrádban élő, szerb szerző verseskötetek és regények után megjelent novellagyűjteménye magyarul Orovec Krisztina fordításában a Magvető Könyvkiadó és a Forum Kiadó traN(S)zakció sorozatában 2018-ban látott napvilágot.

A kötetről Fehér Renátó, Jánossy Lajos, Nagy Gabriella és Seres Lili Hanna beszélgetett a Litera Podcast negyedik adásában.

A beszélgetés itt meghallgatható:

Jelena Lengold „(t)örténetei nemegyszer a sakkjátékhoz hasonlítanak: fekete és fehér, férfi és nő. Védelem és támadás. Vonzások és választások. Lépések és kényszerek. A tábla pedig napjaink Szerbiájában városi, Nyugatra figyelő világa. Itt keresik egymást, a testi és lelki boldogságot és végeredményben saját magukat is a figurák" – olvasható a könyv fülszövegében.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.