hirdetés

LITERA PODCAST: Olivia Laing A magányos városáról

2018. október 13.

A magány és a vágyakozás nem annak a jele, hogy kudarcot vallottunk, hanem egyszerűen azé, hogy élünk – állítja Olivia Laing A magányos város – Kalandozások a magány művészetében című könyvében, melyről a Litera Podcast 7. adásában Jánossy Lajos, Modor Bálint, Nagy Gabriella és Szekeres Dóra beszélgetett.

hirdetés

„Míves könyv: riport, memoár és életrajz, a brit író, kritikus a nagyvárosi magány témáját dolgozza fel olyan neves művészek életének bemutatásán át, mint Edward Hopper, Andy Warhol, David Wojnarowicz és Henry Darger. Mit jelent a magány? Hogyan éljük meg, ha nem kötődünk szorosan egy másik emberi lényhez? Hogyan lépünk kapcsolatba másokkal? A technika közelebb hoz minket egymáshoz, vagy végképp a képernyő csapdájába esünk?" – olvasható Olivia Laing első, magyarul megjelent könyvének ajánlójában. A könyv Lázár Júlia fordításában a Corvina Kiadónál jelent meg 2018-ban.

A Litera Podcast 7. adásában a kötetről Jánossy Lajos, Modor Bálint, Nagy Gabriella és Szekeres Dóra beszélgetett. Hallgassák meg:

A Litera Podcast havonta jelentkezik.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.