hirdetés

Litera Rádió: Beszélgetés Krasznahorkai Lászlóval

2017. szeptember 11.

A József Attila Kör idei szigligeti táborában Krasznahorkai Lászlóval Szegő János beszélgetett. A Litera Rádióban most meghallgathatják a teljes beszélgetést.

hirdetés

"Krasznahorkai László új, régóta várt regénye, a Báró Wenckheim hazatér egy többszólamú gondolatfolyam zenei kompozíciója. Egyben életmű-összegző írás is: bizonyos motívumok, karakterek és szituációk ismerősek lehetnek a szerző korábbi prózáiból, bár ebben több a szatíra a szokásosnál. S noha olykor karikaturisztikusnak tűnhet az író ábrázolásmódja, amellyel a magyar valóságot megragadja, nincs benne semmi túlzás. A diagnózis pontos." - írja Forgách Kinga a Báró Wenckheim hazatérről szóló, nálunk megjelent kritikájában.

2017. augusztus 31-én Krasznahorkai László volt a szigligeti JAK-tábor vendége, akivel Szegő János beszélgetett érkezésről és távozásról, otthonokról, Berlinről és a Manhattan-tervről, arról, hogy van-e élet a Moby Dick után. Szóba került még Malcolm Lowry és Szádek Hedáját, valamint a róluk író Hajnóczy Péter. A beszélgetés végén pedig a Báró Wenckheim hazatérből is felolvasott a szerző egy hosszabb részletet.

 

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.