hirdetés

Litera Rádió: Hungarofuturista mozgalmi ankét

2017. szeptember 6.

2017. augusztus 30-án hungarofuturista mozgalmi ankét zajlott le a szigligeti JAK-táborban. A kerekasztal-beszélgetésen részt vettek: Bajusz Orsolya, Nemes Z. Márió, Sirokai Mátyás, Havasréti József és Seregi Tamás. Moderált: Miklósvölgyi Zsolt. – A Litera Rádió felvételét hallhatják.

hirdetés

"A hungarofuturizmus a kulturális képzeletet kondicionáló mítoszfikció és esztétikai stratégia. A mozgalom célja a kultúra építményjellegének felforgatása, új utak és szökésvonalak konstruálása a ledőlt épület "mögött" és "túl"." – ezekkel a passzusokkal kezdődik a hungarofuturizmus manifesztuma.

A hungarofuturizmus a Fridvalszki Márk, Miklósvölgyi Zsolt és Nemes Z. Márió által alapított Technologie und das Unheimliche című kultúraelméleti periodika legújabb projektje. Az idei szigligeti JAK-táborban a József Attila Kör Melting Books sorozatának szervezésében megvalósuló ankét témája is a hungarofuturizmus volt. A kerekasztal-beszélgetésen részt vettek a mozgalom lehetséges és már eddig rekrutált tagjai: Bajusz Orsolya, Nemes Z. Márió, Sirokai Mátyás, Havasréti József, Seregi Tamás. Moderált Miklósvölgyi Zsolt.

A mozgalmi imával indított beszélgetésen a résztvevők olyan témákat érintettek, mint a hungarofuturista teória és politika, az alternatív realizmusok, a spekulatív hungarizmus, a vidék apokalipszise, a kísérleti földrajz, líra és epika, flóra és fauna.
A hangfelvételből az is kiderül, hogy mi köze Juhász Ferenc Halott feketerigójának a Szíriuszhoz.

 

A beszélgetést itt hallgathatják meg:

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.