hirdetés

Litera Rádió – Szilágyi János Györgyről az Előhívásban

2018. április 25.

Az Előhívás 2018. április 18-ai estjén a résztvevők, Tóth-Czifra Júlia, Jánossy Lajos, Németh Gábor és Reményi József Tamás az Enigma 2016/87-88-as dupla számában megjelent, Szilágyi János Györggyel készült életútinterjúról beszélgettek. – Litera Rádió.

hirdetés

A legutóbbi Előhíváson Tóth-Czifra Júlia, Jánossy Lajos, Németh Gábor és Reményi József Tamás az Enigma 2016/87-88-as dupla számában megjelent, Szilágyi János Györggyel készült életútinterjúról beszélgettek a Nyitott Műhelyben.

Az EGZISZTENCIÁLIS TUDOMÁNY – Interjú Szilágyi János Györggyel (1-2. rész, ENIGMA, 2016/87-88.) című interjú az 1956-os Intézet Oral History Archívuma részére készült 2003. március 11. és április 8. között a Szépművészeti Múzeumban, Szilágyi János György dolgozószobájában. Készítette: Litván György és Molnár Adrienne.

„Kialakult az a szisztéma, hogy vigyáznom kell, hogy ne mondjak róla, a nagy emberről rosszat, mert ő olyan pozícióban van ugyan, hogy megtámadhatatlan, de majd az én egyik tanítványomnak a kandidátusi értekezését el fogja vágni, és így tovább. Tehát egy olyan hálózata alakult ki az érdekek kereszteződésének, hogy azt lehet mondani, hogy a tudományszervezet jelenleg egy bűnszövetkezet" – mondja Szilágyi János György az interjúban.

Az interjú az Országos Széchényi Könyvtár oldalán elolvasható. Az első részt ITT, a második részt ITT találják.

A BESZÉLGETÉST ITT HALLGATHATJÁK MEG:

Hozzászólók voltak: Komoróczy Géza, Rácz Péter.

A következő Előhívás 2018. május 9-én lesz a Nyitott Műhelyben. A témáról hamarosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.