hirdetés

Magyar írók a bécsi könyvvásáron

2017. november 9.

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat.

hirdetés

Bartis Attila, Bencsik Orsolya, Kiss Tibor Noé, Molnár T. Eszter, Selyem Zsuzsa és Szőcs Petra képviseli idén Magyarországot a november 9. és 12. közötti a Buch Wien nemzetközi bécsi könyvvásár Donau Lounge programjában.

 

 

A KKM-Balassi Intézet Publishing Hungary programjának támogatásával megrendezett fórumon immár hatodik éve találkozhat az osztrák közönség a Duna-térség kulturális kínálatával és a kortárs irodalom legjavával.

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat: bemutatja új könyvét két, évtizedek óta Magyarországon élő szerző, Hans-Henning Paetzke és Nick Thorpe.

A bécsi Collegium Hungaricum és a Publishing Hungary program hat éve útjára indított irodalmi sorozatának nem titkolt célja, hogy a könyvbemutatókkal és az író-olvasó találkozókkal új, értékes darabokkal egészítse ki a térség kulturális mozaikját.

Az idei program széles nemzetközi összefogással valósul meg: a Buch Wien könyvvásárnak, a bécsi Collegium Hungaricumnak és a Publishing Hungary programnak évek óta partnerei az osztrák minisztériumok és irodalmi intézmények, a Traduki nemzetközi irodalmi fordító szervezet, valamint a Duna menti országok bécsi kulturális intézetei. A rendezvénysorozatban csaknem húsz, osztrák és német kiadó vesz részt.

Fotó forrása és a vásár Facebook eseménye itt elérhető.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.