hirdetés

Megvan az idei Margó-díj három dobogósa!

2017. október 12.

Hét nap múlva, október 19-én kezdődik a Margó Irodalmi Fesztivál, melynek utolsó napján végre kiderül, ki kapja a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A tízes rövid lista most három névre szűkült.

hirdetés

Gyurkovics Tamás Mengele bőröndje – Josef M. két halála című párosregénye, Pető Péter Leshatár című regénye és Szöllősi Mátyás Váltóáram című novelláskötete verseng az 500 ezer forinttal és szakmai támogatással is járó Margó-díjért.

Az idei zsűri tagjai: Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke, Gács Anna, a Szépírók Társasága elnöke, Antal Nikolett és Korpa Tamás, a Fiatal Írók Szövetsége elnökei, Szabó Zsuzsa a Balassi Intézet és a Publishing Hungary képviseletében, valamint Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezője.

Az első Margó-díjat díjat Totth Benedek nyerte Holtverseny című regényével, második alkalommal pedig Milbacher Róbert a Szűz Mária jegyese című kötetével.

 

 

A Margó-díj kiemelt támogatója a Főváros, a Bookline, a Balassi Intézet és az Aegon-díj, a magas szakmai presztízzsel bíró elismerés a kortárs irodalmat és az olvasást népszerűsíti. A díjátadó keretében adják át Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját, amit olyan 35 év alatti elsőkötetes író kaphat, akinek látásmódja egyéni, könyve pedig friss és izgalmas. A díjat 2015-ben Papp-Zakor Ilka érdemelte ki Angyalvacsora című novelláskötetéért, 2016-ban pedig Morsányi Bernadett A sehányéves kisfiú és más (unalmas) történetek című kötetéért.

Gyurkovics Tamás, Pető Péter és Szöllősi Mátyás, azaz a három idei döntős és művük bemutatását a Könyves Blog esélylatolgató cikkében olvashatják.

hirdetés
A Litera kommentelési rendje 2016. szeptember 19-től megváltozik, ezentúl Facebook-oldalunkon várjuk a hozzászólásokat.